Prafiuret är namnet på en gammal by ( betyder blomsteräng som härstammar från det gamla lokala språket) på VALLE STURA, ( norra Italien- PIEMONTE ).

Här bodde förr i tiden många familjer i stenhus, som ännu dels står kvar omringad av dess vackra natur. Idag är Prafiuret en kombination av stenhus och moderna trähus på ett land på 35 h. Denna magiska plats i bergen är beläget i norra Italien, provinsen Cuneo,regionen Piemonte, 1050 m ö h som kallas VALLE STURA, vilket är en unik plats i hela regionen.

Landet består av ett stort huvudhus med ett fint gästhus bredvid ,båda med mirakulös utsikt över bergen , + ett fint trähus som ligger längre upp i bergen ( fungerar idag som ett övernattningshus), + 2 små lägenheter ( kompletta ) + gamla stenhus bevarade från då byn fanns.
Huvudhuset som ligger 200 m över Prafiuret är ett modernt finskt trähus på 250 m2, består av 6 sovrum , 2 WC ( en med dusch,den andra med dusch + badkar ), snickerirum, vinkällare med stor förvaring, vardagsrum, stort kök med vacker utsikt.
Huset har tre våningar, solpaneler, komplett värmesystem i hela huset, vedeldad spis, öppen spis och balkong på alla våningar från sovrummen så man kan gå ut och njuta av utsikten vart man än är i huset.
Gästhuset som ligger en liten bit ifrån huvudhuset är ett fint litet hus/rum med dubbelsäng och vedkammin så man kan ha det varmt och skönt även på vintern. Även gästhuset har en balkong med en underbar utsikt.
Det andra mindre trähuset är beläget längre upp i bergen med den bästa utsikten över bergstopparna och hela valleyn. Idag används den i huvudsak som övernattningshus för de som vill vandra I bergen.
De två lägenheterna som ligger nedanför huvudhuset ( gamla Prafiuret ) är renoverade och beboliga, den ena lite bättre skick än den andra.
De andra gamla stenhusen som finns kan restaureras eller bevaras som de är.
Ett stall finns för kor och getter, idag hyrs det av en lokal fåraherde som även gör får/getost.

Landet har den vackraste natur och lugnet intar snabbt långt ifrån stress och oljud , här vill man stanna och bara vara ett med naturen. En magisk plats I bergen omgiven av vattenfall, olika nötträd ( valnöt, hasselnöt ), vilda örter och frukträd av alla dess slag . Här har örnar, rävar, vargar sina hem och det gör att landet får ännu mer liv.
Landet har en stor potential för all typ av turistverksamhet, retreat och healingcenters då det ligger nära den franska gränsen ( 38 km ) och är beläget vackert uppe´i bergen och ändå nära staden DeMonte. Turister passerar Prafiuret hela året då det finns många vandringsleder och vackra bergsdalar i de omkringliggande landskapet. Det är främst tyskar, fransmän och österrikare som passerar.
Pilgrimsleden Santiago De Compostela passerar Valleyn ,en av alla sevärdheter I regionen.
De som vill vandra har många fina vandringsleder att välja mellan och en liten charmig restaurang finns öppen året runt bara 300 m från Prafiuret.

Intressant information:

• Närmsta stad DeMonte: 5 km
• Cuneo flygplats: 35 km, Torino flygplats: 85 km
• Franska gränsen: 38 km
• NICE, CANNES, SAN REMO: 120-140 km
• Stor skidanläggning ( Limone- Piedmont: 35 km )
• Liguria Kusten med fantastiska stränder: 90 km
• Varma källor - Vinadio: 30 km
• Hästridning, rafting, bergsklättring och vandringsleder finns tillgängligt I området.

Vänligen kontakta oss för mer information!

info@prafiuret.com